Çelik'ten, Büyükşehir Belediyeleri'nin sınırlarını genişleten yasa teklifi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2005 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, Büyükşehir Belediyeleri'nin sınırlarını genişletecek yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na verdi.

Yürürlük ve Yürütme dahil 3 maddeden oluşan yasa teklifi, ilçe merkezi büyükşehir sınırları içine giren yerlerde, bu ilçeye bağlı köylerin de belediye sınırları içine alınması ve böylece yönetim bütünlüğünün sağlanmasını amaçlıyor.

Yasa teklifiyle 10.7.2004 tarihinde değiştirilen 5216 sayılı "Büyükşehir Belediyesi Kanunu"nun geçici 2. maddesinin 4. fıkrasının değiştirilmesini öngörüyor. Teklif göre, büyükşehir belediyesi kapsamına alınan ilçelerin mülki sınırları içinde kalan belediye ve köyler ile büyükşehir sınırları kapsamına alınan belediyelerin mücavir olan sınırları içerisinde kalan köyler bu mesafelerin dışında olsa dahi, Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alınmasını hükme bağlıyor.

Aynı hüküm çerçevesince, bu köylerin mahalle olarak hangi ilçeye veya ilk kademe belediyesine katılacakları Büyükşehir Belediye Meclisi'nce belirlenecek. Bağlı bulunduğu ilçe veya mücavir alanın da bulunduğu belediyenin, aynı yasa fıkrasınca belirlenen mesafelerin dışında kalması halinde, bu ilçe belediyelerin büyükşehir sınırları içinde kalan köylerin büyükşehir belediye sınırları dışında kalacağı da hükme bağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber